De kendte portvinshuse

De kendte portvinshuse

De mest kendte og populære portvinshuse

Ligesom alt andet, så er portvin også præget af branding og store spillere indenfor markedet. Hos Portvinsflasken prøver vi at afvige lidt fra de mest kendte brands, fordi vi har fundet kærlighed for de lidt mindre vingårde, som kæmper for at producere bæredygtig og smagfuld portvin. Derudover sælger Portvinsflasken ligeså meget historien i flasken, som vinen i flasken :-)

De kendte portvinshuse er blandt andet huse som Grahams, Burmester, Taylor & Niepoort. Det er alle huse som du sagtens kan møde nede i supermarkedet, og de laver uden tvivl fantastisk portvin. 

 

Grahams:

Faktisk startede Grahams som noget helt andet end portvinshus til at starte med. Brødrene William og John Graham startede med at handle tekstilvarer. Dette projekt havde de startet sammen i Porto, som er der portvinen stammer fra. Historien omkring portvin opstår da en af deres kunder ikke havde penge til at betale for sine vare. Derfor opstod der en form for alternativ forhandling, som endte ud med en betaling på 27 fade portvin som betaling.

Med stor overraskelse viste det sig, at vinen blev revet ned af hylderne, og derfor var brødrene selvfølgelig nødsaget til at gentage handelen. Denne skøre historie blev begyndelsen for portvinshuset vi i dag kender som Graham's. Som i nok kan regne ud fik Graham's lynhurtigt et stort navn indenfor portvin.

Burmester:

Burmester laver alle kendte slags port, men er især kendte for deres tawny

Burmester er blandt de ældste portvinshuse vi kender i Douro, Portugal. Deres historie starter ved 2 store britiske forretningskollegaer, der grundlagde portvinshuset helt tilbage i 1750. Navnet Burmester kommer oprindeligt fra navnet Burmester & Nash, som var partnernes kornvirksomhed i London - grundlæggerne af kornvirksomheden hed nemlig Henry Burmester og John Nash. Det siges at ham der fik virksomheden til at ændre kurs, og fik portvinsproduktionen til at gå i gang, var efterkommer af Henry Burmester, Johan Burmester. Man kan derfor drage paralleller mellem det store "Graham's" og "Burmester", da de begge startede med et helt andet erhverv og begge faktisk er blevet nogle af de største portvinhuse i verden!

Burmester er i dag et meget anderkendt og populært navn, og de producere ligesom alle andre portvinshuse alle slags portvine. Dog er de mest kendte for deres tawny portvin.

 

Taylor's:

Taylor's er endnu et af de helt store navne indenfor portvin. Det er over 300 år gammelt, og det betyder, at de er et af de ældste portvinshuse i verden. Det vil sige, at Taylors historie faktisk også er historien om Portvinens oprindelse og start.

Historien starter helt tilbage i 1692, da en engelsk handelsmand tager til Portugal. Man ved meget lidt med sikkerhed, da det er meget længe siden, men i 1744 købte Job Bearsleys barnebarn, en ejendom i Douro-dalen. Det gjorde selvfølgelig, at man begyndte at få en relation til de lokale vinmagere. Den gode relation gav adgang til noget af det bedste vin, og dermed blev Taylor's grundlagt. Taylor’s ejer stadigvæk den meget gamle grund og bliver i dag mindet som Taylor’s First Estate Reserve Port.

 

Niepoort

Niepoort som bestemt også har gjort sig fortjent til at være med i dette blogopslag blev grundlagt i 1842 af Franciscus Marius Niepoort. Det er siden blevet drevet af familien. 

Siden 1987 hvor Dirk, som nu står i spidsen, har Niepoort lynhurtigt udviklet sig i den helt rigtige retning. De har blandt andet erhvervet sig store og meget populære vinmarker i Duoro. Derudover går man i Niepoort ind for "non-fortified"-vinproduktionsmetode. Her forsøger man at være tro mod vinens oprindelige og sande smag, og prøver derfor ikke på at forstærke smag, udseende eller konsistens. Alt i alt et utroligt spændende hus!

Tilbage til blog

Vil du være en del af vores nyhedsbrev?

Vi skriver til dig, når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.