De orginale portvinsglas

De orginale portvinsglas

Portvin skal drikkes ligesom almindeligt vin, og derfor er det vigtigt at have de rigtige portvinsglas. Et portvinsglas er et mindre vinglas, som rummer cirka 22 cl..

Hvilke glas er de rigtige?

Det er en skrøne at portvin skal drikkes i små snapseglas. Det forhindrer portvinen i at udvikle sig, og holder vinens smags- og duftpalette lukket. For at få det optimale ud af et glas portvin er det derfor, ligesom med almindelig vin vigtigt at drikke af et større glas.

Vi anbefaler hos Portvinsflasken at drikke vinen af et traditionelt portvinsglas, som du får med, når du tegner et portvinsabonnement hos Portvinsflasken. Da dette giver den mest autentiske oplevelse af portvinen, anbefaler vi helt klart at du drikker af et traditionelt portvinsglas. En fremragende portvin afslører først sin sande karakter, når du nyder den gennem et portvinsglas dedikeret til portvin. Her får vinen plads til at udfolde sig fuldt ud, og alle dens subtile nuancer og smagsnoter kan udforskes. Valget af glas påvirker din oplevelse og kan forstærke eller ændre den samlede smagsoplevelse betydeligt. Derfor er et portvinsglas nøje designet til at fremhæve portvinens unikke kvaliteter og give den optimale præsentation.

Omkring vores portvinsglas

Portvinsglasset som Portvinsflasken forhandler er produceret i Italien. Selve glasset er af øverste kvalitet, som sikrer at der er en mindre chance for at glasset går i stykker. Det er uden tvivl et must-have, hvis man kunne tænke sig at købe noget ekstra lækkert at servere sin portvin i. Derudover er det samme portvinsglas der anvendes i Portugal og på verdensplan til smagskonkurrencer.

Hvordan drikker de portvin i Portugal?

Hvis man tager på portvinssmagning i Portugal, vil du blive præsenteret for glas der minder om de glas, som du modtager i din velkomstkasse. De bliver også brugt som smageglas ved international konkurrencer. Det gør man for at alle har de samme forudsætninger for at smage vinen på verdensplan.

Her er et par tips til, når du har bestilt dit portvinsabonnement, og modtager dine glas:

  • Afvask altid glasset inden du bruger det første gang.
  • Tåler maskinvask, men kan nemt vaskes op i hånden.
  • Sættet består af 6 glas.

Det er naturligvis ikke kun portvinsglasset som er afgørende for, at få en sublim oplevelse med at drikke et glas portvin. Læs blandt andet mere omkring servering, opbevaring og produktionen af portvin for at blive klogere på andre faktorer som har indvirkning på smagsoplevelsen.

Tak fordi du læste med.

Tilbage til blog

Vil du være med i klubben?

Vi skriver til dig, når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.