Guide til at vælge den rigtige portvin

Guide til at vælge den rigtige portvin

Der er forskellige typer portvin, og det kan være svært at vide, hvilken type man skal vælge. Her er en guide til at hjælpe dig med at vælge den rigtige type portvin.

Guide til Tawny portvin

Tawny portvin har en lysere farve end andre typer portvin, og den er kendt for sin tørre og nøddeagtige smag. Tawny portvin er typisk lagret i egetræsfade i flere år, hvilket giver vinen en glat og kompleks smag. Hvis du leder efter en portvin, der er god til at parre med mad, er tawny portvin et godt valg, da dens tørre smag fungerer godt med mange forskellige fødevarer. Vi forhandler nogle forskellige tawny portvine. Vores 20 års tawny har en fantastisk smag, og vundet store priser.

Guide til Ruby portvin

Ruby portvin har en mørkere farve end tawny portvin, og den er kendt for sin frugtagtige smag og aroma. Ruby portvin er typisk lagret i flasker i flere år, hvilket giver vinen en mere intens smag end tawny portvin. Hvis du er på udkig efter en portvin, der er god til at drikke alene eller som en dessertvin, er ruby portvin et godt valg på grund af dens søde smag og aroma.

Guide til Vintage Portvin

Vintage portvin er den mest prestigefyldte type portvin, og den er kun fremstillet i årgange, hvor druerne er af særlig høj kvalitet. Vintage portvin er kendt for sin komplekse smag og aroma, og den er typisk lagret i flasker i flere årtier for at opnå den perfekte balance mellem smag og aroma. Hvis du leder efter en portvin til en særlig lejlighed eller som en investering, er vintage portvin et godt valg.

Guide til Late Bottled Vintage (LBV) Portvin

Late Bottled Vintage (LBV) portvin er en type portvin, der er fremstillet af druer fra en enkelt høst og er typisk lagret i flere år i egetræsfade. LBV portvin har en frugtagtig smag og aroma, og den er mindre kompleks end vintage portvin. Hvis du leder efter en portvin til at drikke nu, er LBV portvin et godt valg, da den er drikkeklar tidligere end andre typer portvin. 

Guide til Rosé portvin

Rosé portvin har en frisk og frugtagtig smag og aroma og fungerer godt som en aperitif eller en mixer i cocktails.

Når du vælger den rigtige type portvin, er det vigtigt at tage hensyn til din personlige smag og præference. Hvis du er usikker på, hvilken type portvin du skal vælge, kan det være en god idé at spørge en ekspert eller prøve forskellige typer portvin for at finde ud af

Tilbage til blog

Vil du være en del af vores nyhedsbrev?

Vi skriver til dig, når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.