Hvad er en Ruby Portvin?

Hvad er en Ruby Portvin?

Ruby portvin er en type portvin, som er kendt for sin dybe røde farve og sin søde smag. Navnet "ruby" refererer til den intense farve, som vinen får efter at have modnet i træfade i flere år. Denne type portvin er en af de mest populære varianter af portvin, og den bliver produceret i store mængder i Douro-dalen i Portugal.

Druerne i en Ruby Portvin

Ruby portvin er lavet af en blanding af forskellige druesorter, hvoraf de mest almindelige er Touriga Nacional, Tinta Roriz og Touriga Franca. Disse druer bliver høstet om efteråret og bliver presset for at udtrække mosten, som derefter bliver tilsat gær for at starte fermenteringsprocessen. Under denne proces omdannes sukkeret i mosten til alkohol, og vinen får sin karakteristiske sødme.

Efter fermenteringsprocessen bliver vinen overført til store træfade, hvor den bliver opbevaret i flere år for at modne. Mens vinen modner, mister den gradvist sin røde farve og får en mere brunlig farve.

Quinta do Tedo har en fantastisk Late Bottled Vintage 2016 på markedet, og vi forhandler den her på siden. Vinen har en balanceret smag, med smagsnoter af mørke bær, læder og vanilje. Flasken kunne f.eks. serveres som en apperetif eller til en dessert med nødder, chokolade og vanilje.

Hvad serveres en ruby portvin til?

Ruby portvin kan drikkes som en aperitif eller som en dessertvin. Den kan også serveres med ost eller chokolade, som begge går godt med den søde smag. En god ruby portvin bør serveres lettere afkølet, og den kan opbevares i mange år, hvis den bliver opbevaret korrekt.

Når man skal købe en ruby portvin, er der flere ting, man skal overveje. For det første er det vigtigt at vælge en portvin, som er af høj kvalitet. Det er også vigtigt at vælge en portvin, som passer til ens smag, da der kan være stor forskel på smagen af forskellige varianter af ruby portvin. Hos Portvinsflasken forhandler vi forskellige ruby portvin. Fælles for vores ruby portvine er deres høje kvalitet, og fokus på bæredygtig produktion. Derudover er vores ruby portvin høstet på de højest rangerede vinmarker i Douro-dalen, som bidrager til den høje kvalitet.

Quinta do Crasto har igennem årtier lavet kvalitets ruby portvin. Hos Portvinsflasken forhandler vi tre af deres ruby portvine, nemlig deres Late bottled vintage fra henholdsvis 2014, 2015 og 2016. De høster deres druer på de højest rangerende marker i området, og formår at lave smagsfulde vine med en intens næse og smag.

Alt i alt er ruby portvin en lækker og eksklusiv type vin, som er perfekt til at nyde som en aperitif eller en dessertvin. Med sin dybe røde farve og søde smag er den en favorit blandt vinelskere over hele verden, og den vil sandsynligvis fortsætte med at være en af de mest populære varianter af portvin i mange år fremover.

Tilbage til blog

Vil du være en del af vores nyhedsbrev?

Vi skriver til dig, når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.