Mad og portvin

Hvad kan man spise til portvin?

Mad og portvin er så undervurderet! På grund af sine kraftige smage fremhæver portvinen faktisk en hel masse smage i maden. Langt de fleste mennesker tror, at portvinen kun kan drikkes til desserter, men det er en kæmpe fejl. Derudover findes der portvinsvarianter til enhver anledning. 

 

Til aperitif og forretten

Til forretten og som en aperitif anbefaler Portvinsflasken 2 portvine. Hvid portvin og Rosé portvin. De er utrolig let drikkelige portvine, og derudover gør de sig intet mindre end fantastisk i drinks. Man kan med fordel lave en Rosé Lemon eller Portonic som en velkomstdrink til sine gæster. Her kan du helt frit vælge om du vil bruge hvid portvin eller rosé portvin.


Køb dine “Aperitif & Forret” portvin her

Til hovedretten

Utrolig mange mennesker kunne aldrig drømme om at servere en portvin til en hovedret. Det kan man dog sagtens! De helt mørkerøde LBV og ruby portvine gør sig fantastisk til en hovedret. Tanniner og friske bær passer glimrende til de fleste kød- og sammenkogte retter. LBV og Vintage kan man også med stor glæde drikke til en god bøf eller en vildtret. Man drikker rødvin til sin hovedret, og en ruby portvin læner sig meget op af rødvinen, og derfor giver det super god mening, at en ruby portvin sagtens kan drikkes til aftensmad.

Køb din aftensmads LBV her!

Til desserten

Dessert og portvin er bare et godt match, og det kan vi vidst ikke komme udenom. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at portvin bare går super godt til dessert. Her anbefaler vi helt klart at åbne en Tawny, da dens sødme og noter af tørrede frugter, nødder og karamelsmag jo nærmest er en dessert i sig selv. Tawny går derfor rigtig godt til is, kage, ost og frugt. Dog skal det siges at man sagtens også eksempelvis kan åbne en LBV til oste- pølseborde mm.Køb din dessertvin her!

Vi håber dette gav anledning til at udforske portvinen og måske endda prøve en portvin fra Portvinsflaskens vinkælder. Der vil snart komme forskellige retter vi ofte drikker portvin til. Sørg derfor at følge os eller skrive dig op til nyhedsbrevet, hvis du er interesseret i det 

Til vi ses næste gang!
Nicolai, Portvinsflasken

 

Tilbage til blog

Vil du være en del af vores nyhedsbrev?

Vi skriver til dig, når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.