Portvin passer til julemaden.

Hvilken portvin passer til vinteren?

Den mørke og hyggelige tid er på vej. Dette betyder også at maden ændrer sig, og danner rammen om en tid med en fortryllende duft i køkkenet. I denne kolde tid hvor maden bliver tungere er portvin et fantastisk supplement til maden.

For mange er juletiden lig med portvin og risalamande. Men i de seneste år har portvinen gjort sit indtog, og nu åbnes den i mange hjem på andre tidspunkter, end blot som finalen på en juleaften. Dette er Portvinsflasken naturligvis meget begejstret for, og det terper ind i vores mission om at udbrede portvin som en helårs drikkelse. Sommeren er gået på hæld, og proppen er for mange blevet sat i rosé portvinen igen. Dette giver indpas til, at de mørkere portvine skal frem på bordet.

Hvilken portvin til småkager, konfekt og marcipan?

Småkager, konfekt, marcipan til Portvin

Efteråret og vinteren er sæson for småkager, konfekt og marcipan. Dette kunne suppleres utroligt godt med vores Quinta do Tedo 20 års Tawny. Druerne er håndplukket og derefter har vinen lagret i gennemsnit 20 år på franske egefade, og har en smuk mahogni farve. Der er blot produceret 1230 flasker af denne portvin, som har smagsnoter af karamel, valnød og vanilje. Det er et sikkert valg, som vil imponere selv en erfaren portvinskender.

Hvilken portvin passer til julefrokosten?

Portvin og julemad

Julefrokosterne er en tid der bringer familie og venner sammen omkring bordet. Maden kan variere, men i mange hjem er sild og æg på rugbrød en sikker starter. Hvis der er fisk eller skaldyr på bordet til forret anbefaler Portvinsflasken vores Økologiske rosé portvin. Vinen er blevet produceret hvert år siden 2010, og den har et friskt smagsudtryk som gør sig utroligt godt til de lettere anretninger. Det er vigtigt ligesom med hvidvin og rosevin, at servere den afkølet.

Når forretten er indtaget, kommer der ofte en tungere hovedret på bordet. Dette kunne f.eks. være frikkedeller, ribbensteg, kartofler, medister med mere. For at løfte de tunge retter anbefaler Portvinsflasken vores Late Bottled Vintage 2015 fra Quinta do Crasto. Denne Late Bottled Vintage har en fantastisk aroma, som byder på brombær og en anelse kakao. Vinen er et fantastisk supplement til den fede mad, og minder på mange område mere om en rødvin end en traditionel portvin. Server den afkølet i de Portvinsflaskens autentiske portvinsglas.

Afslutningen på en julefrokost eller juleaften er for mange risalamanden. Det er en servering som passer utroligt godt med vores bestseller tawny fra Quinta do Tedo, nemlig vores Økologiske Fine Tawny. Den har fadlagret på franske egefade i gennemsnit 6-7 år, og har en smuk karamel farve. Den har smagsnoter af tørrede frugter, figener, hasselnødder og andre lækre nuancer.

Som et relativt nyt initiativ lancerede Portvinsflasken bestsellerkassen. I denne kasse medfølger to flasker økologisk portvin fra Quinta do Tedo. Det er derfor en fantastisk mulighed for, at bringe noget økologisk og bæredygtigt portvin med til julebordet. Lige nu kan bestsellerkassen købes for blot 269 kr..

Der er med andre ord, rig mulighed for, at indtage fantastisk portvin i løbet af efteråret og vinteren.

Portvin og julemad

Tak fordi du læste med, det er vi glade for.

Bedste portvins hilsner fra

Mads og Nicolai.

Tilbage til blog

Vil du være en del af vores nyhedsbrev?

Vi skriver til dig, når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.