Portvin og ost

Portvin og ost

Hvilken portvin til ost?

Portvin og ost går hånd i hånd og smager fantastisk sammen. Her i Portvinsflasken ynder vi at drikke portvin til mange forskellige ting, og indimellem er det til et godt ostebord.  I dette blogindlæg kommer vi frem til hvilke af vores portvine der går godt til oste. 

 

LBV

LBV og ost

Vintage portvin og Late Bottled Vintage er fantastisk godt til de stærkere oste som for eksempel blåskimmeloste. En klassisk kombination kunne her være en god Vintage portvin kombineret med en Stilton ost som er en engelsk blåskimmel ost, og er af samme type som Roquefort. Så er du til de stærke oste, så anbefaler Portvinsflasken vores fantastiske LBV fra Quinta do Tedo, som er en helt ny variant fra 2022.

Køb din LBV til en stærk ost her

 

Ruby portvin

Ruby portvin og ost

Går vi over til den mere modne udgave som for eksempel Ruby portvin, som indeholder færre tanniner, så kan man med stor succes kombinere Ruby med oste, der er knap så kraftige i smagen som for eksempel Brie eller Camembert. Her anbefaler vi her hos Portvinsflasken vores eneste Ruby variant fra Quinta do Infantado. En portvin der går sin helt egen vej når det gælder smag og stil. Utroligt hvordan man kan få en portvin til at smage af rødvin! Derudover er den 100% økologisk

Køb din Ruby portvin til en lidt mildere ost her

 

10 year tawny

Tawny portvin og ost

Er man til tørre oste, så serveres et glas Tawny med stor succes til disse. Har man lyst til at gå et trin op af stigen, kan det klart anbefales at drikke ældre Tawny som for eksempel 10 års eller 20 års sammen med en tør ost. Derudover kan man også kombinere ost og et glas Tawny med nødder, tørrede frugter eller karamel. Vi anbefaler at du køber vores Fine Tawny eller vores 10 års tawny, hvis gæsterne vil have tør ost til dit næste ostebord!

Køb din 10 års tawny til den tørre ost her

Tips til Portvin og ost

  • Temperaturen er utrolig vigtig når det kommer til portvin. Servér hvid portvin og vintage portvin ved ca. 10-12 grader, og tawny ved 14 grader. Ikke servér dem direkte fra køleskabet, men bestemt heller ikke ved stuetemperatur. Drikker du portvin ved forkert temperatur, så vil du opleve, at det smager meget af alkohol, og det er en af de store årsager til at jomfru portvinsdrikkere ikke bryder sig om det.
  • Åbn portvinen i god tid. Træk proppen af flasken et par timer før servering, så smagen kan nå at åbne sig. Det ser du med så meget andet vin, og sådan er det også med portvin.
  • Dekantering (Hæld vinen over i en karaffel) er med til at ilte portvinen endnu mere. Det en absolut nødvendighed for en ufiltreret LBV (Late Bottled Vintage), og kan være en rigtig god idé for vintage portvine og gør det gerne et par timer inden servering.
  • Slyng for pokker! For at få smagen ordentligt frem, skal du på ægte conniseur manér slynge glasset rundt. Glem ikke at dufte til glasset, da du især ved portvin virkelig kan få en oplevelse. Portvin har nemlig utrolig meget power
Tilbage til blog

Køb din portvin her

1 af 10

Har du lyst til at modtage portvinstilbud?