Portvin servering og temperatur

Portvin servering og temperatur

Temperatur

Et af de helt store spørgsmål når det kommer til portvin, er hvordan den skal serveres og hvilken temperatur den bør have ved servering. Her skal det siges, at temperaturen er meget vigtig, når det kommer til portvin. Får man en portvin serveret med for høj temperatur, vil man få en rigtig dårlig portvinsoplevelse. Rammer man ikke temperaturen helt nøjagtig, er det selvfølgelig ikke en katastrofe!

Hvis vi starter med ruby portvin, så bør den serveres lige under stuetemperatur, da en høj temperatur vil ødelægge vinen på grund af det høje sukkerindhold. 

Tawny skal altid drikkes ved en 10-13 grader - det vil sige afkølet, og her kan man med stor succes stille den i køleskabet og tage den ud en halv time før man skal spise. Så har man nogenlunde ramt den alt efter hvor koldt et køleskab man har :D

Går vi til 10,20,30 og 40 års tawny, så må de ikke serveres alt for kolde. Kulden går nemlig ind og dæmper smagsoplevelsen 

Rosé og hvid portvin der skal bruges til drinks, skal selvfølgelig være kolde, så de ikke ødelægger den kolde drink. Dem plejer vi selv at stille i køleskabet og hælde direkte i drinks. Her kan man passende blande gin, Rose portvin, tonic, isterninger og lime!  

 

Portvinsglas

Portvinsglas er noget vi hos Portvinsflasken går meget op i. Man har i Danmark tendens til at servere portvin i små shots lignende glas, og det er en kæmpe fejl. Portvin får sin fulde kraft og smag i et ganske almindeligt rødvin- eller hvidvinsglas. Her kan man både nyde dufte og smage med meget større kraft, end hvis man drikker dem i små glas. 
De helt rigtige portvinsglas kan selvfølgelig købes her i butikken, så du kan nyde portvinen præcis som den skal nydes. Se vores bud på et rigtigt portvinsglas her: https://portvinsflasken.dk/products/portvinsglas 

 

Hvor lang tid kan portvin holde sig uåbnet?

Hvis du kan holde ud at gemme portvin, så kan man faktisk opbevare dem i lang tid. Det kommer selvfølgelig helt an på hvilken type portvin det drejer sig om. Hvis vi snakker Vintage og Late Bottled portvin, så kan den lagres i mange år, før de nydes. Faktisk bliver nogle af dem kun bedre af at gøre det! De fleste almindelige portvin kan også holde sig lang tid i køleskabet åbnet, men Vintage mister hurtigt sin kraft og smag når den er åbnet
Tilbage til blog

Vil du være en del af vores nyhedsbrev?

Vi skriver til dig, når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.