Quinta do Infantado

Huset er garant for bæredygtig og økologisk portvin af øverste klasse. Quinta do Infantado har en unik historie og har opnået stor respekt i vinens verden.

Om Quinta do Infantado

Quinta do Infantado er en familieejet vingård og portvinsproducent i Douro-dalen i det nordlige Portugal.Vingården blev grundlagt af sønnen til den portugisiske konge Jaoa VI, Prins Dom Pedro IV. Navnet Quinta do Infantado kan deles op, hvor Intante betyder, at være tronfølger men ikke den første i arvefølgen til at overtage kongeriget. Prins Dom Pedro IV havde ældre søskende, og var ikke først i arvefølgen, derfor navngav han vingården Quinta do Infantado.
Quinta do infantado

Efter at have været på kongelige hænder i næsten 100 år overtog João Roseira i 1904 vingården, og det er stadig Roseira familien, som ejer og driver vingården i dag. De første år efter overtagelsen af vingården, solgte Roseira familien deres druer til Taylor og Sandeman, indtil de senere begyndte at producere deres egen vin. I år 1978 producerede Quinta do Infantado deres første vintage portvin.

Portvinsflasken forsidebillede
Quinta do Infantado har mere end 46 hektar vinmarker, som ligger på stejle skråninger langs floden Douro. Vinmarkerne er beplantet med traditionelle druesorter som Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og andre. Gården har også en biodynamisk vinmark, hvor der anvendes naturlige metoder til at dyrke druerne og beskytte miljøet.

Fokus på økologi

Det er sjette generation som driver vingården, og de har valgt at fokusere produktionen mod økologi. Alle deres vinmarker har den højeste certificering, og dette bidrager til at producere nogle af markedets absolutte bedste portvine. Vinfremstilling på Quinta do Infantado er en traditionel proces, hvor der lægges stor vægt på kvaliteten af druerne. Gården producerer en bred vifte af portvine, herunder Ruby, Tawny, Colheita og Vintage, samt røde og hvide vine. Der anvendes kun de bedste druer, og vinene lagres i tønder af portugisisk eg for at opnå en optimal smag og kvalitet.

Besøg Quinta do Infantado

Vingården er åben overfor besøgende, hvor der er rig mulighed for at smage og opleve kulturen hos Quinta do Infantado.

Se vores vine fra Quinta do Infantado her.

Mangler du portvin?

1 af 6
Tegning af en der drikker portvin

Vil du være den første til at se tilbud?

Vi skriver til dig, når der lander noget spændende nyt i portvinsvinkælderen eller når vi har en nyhed, vi gerne vil dele med dig. Dette kunne være når der lander en ny økologisk portvin på siden. Vores hjerte banker for de små producenter, og vi takker for din støtte og værdsætter enhver tilmelding til vores nyhedsbrev.